Τα Κάτω Πορόϊα ανήκουν στο Δήμο Κερκίνης, ο οποίος βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Ν. Σερρών. Η περιοχή περικλείεται απο 2 βουνά, το όρος Κερκίνη (Μπέλλες) και την οροσείρα των Κρουσίων ενώ στα γεωργαφικά της όρια συμπεριλαμβάνουν και ένα μεγάλο τμήμα της λίμνης Κερκίνης.
Πολλές είναι οι τοποθεσίες και τα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος στην περιοχή για να απολαύσει την ομορφιά της φύσης.
Το κυριότερο αξιοθέατο είναι η λίμνη Κερκίνη, ένας απο τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης."Η Λίμνη Κερκίνη αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση υγροτόπου. Δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή φράγματος στον ρου του ποταμού Σρτυμόνα στο ύψος του χωριού Λιθότοπος. Αρχικός σκοπός της ήταν η συγκράτηση των πλημμυρικών νερών του Στρυμόνα, αλλά αργότερα χρησιμοποιήθηκε και για αποθήκευση νερού για την άρδευση του κάμπου των Σερρών. Στη θέση της προϋπήρχε ένα σύνθετο σύστημα εκτεταμένων και ρηχών υγροτόπων, που τροφοδοτούνταν από τα νερά του ποταμού."
Βέβαια εκτός απο την λίμνη μην παραλείψετε να "εξερευνήσετε" τα βουνά Κερκίνη και Κρούσια και τα χωριά τα οποία βρίσκονται στους πρόποδες ή τις πλαγιές τους.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την λίμνη Κερκίνη.